Wandelcoaching

Ga jij voor meer plezier en vitaliteit. Kom in beweging!

Het werkterrein van de wandelcoach is de natuur. Door de natuur in te gaan wordt er een extra dimensie toegevoegd aan een coachtraject. De natuur is een prachtige omgeving om te ontspannen, tot rust te komen en te genieten. Doordat we naast elkaar lopen ga je, makkelijker dan bij gesprekstherapie, je concentreren op datgene wat er in jouw lichaam gebeurt. Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging. Er ontstaan nieuwe inzichten. Je gaat ervaren en ontdekken hoe dingen anders kunnen op een manier die voor jou prettig voelt. Je leert deze nieuwe ervaringen toe te passen in je dagelijks leven.

Net zoals bij coaching wordt lichaamstaal en lichaamswerk gecombineerd met gesproken taal. Door te werken met het lichaam in houding en beweging, kom je in contact met onbewuste geblokkeerde delen van jezelf. Het werkt daardoor effectiever dan alleen gesprekstherapie.

Positieve effecten van (wandel)coaching

Je gaat ervaren welk positief effect de natuur heeft op jouw welbevinden
Je zintuigen worden gestimuleerd waardoor "een vol hoofd" tot rust komt
Je gaat ontspanning en nieuwe energie ervaren
Je gaat jouw kwaliteiten (her)ontdekken
Je gaat luisteren naar je eigen gevoel
Je leert grenzen stellen en deze bewaken
Je gaat je zelfkennis en zelfvertrouwen vergroten
Je gaat ontdekken waar jij pretlichtjes van krijgt

Kennismaken

Voor een succesvol traject vind ik het belangrijk vind dat er een wederzijdse klik aanwezig is. Daarom ben je van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ben je daardoor enthousiast geraakt? Dan maken we een afspraak voor een intake in de praktijkruimte. Op basis van de uitkomsten van dit gesprek, plannen we vervolgens de start van de wandelcoaching.
Body & Mind Groenlo

Wanneer

Dagen

Tijden

Maandag

10.00 - 18.00 uur

Dinsdag

10.00 - 18.00 uur

Woensdag

13.00 - 18.00 uur

Donderdag

10.00 - 18.00 uur

Ben je geïnteresseerd, maar komen bovenstaande mogelijkheden jou niet uit? Geen probleem. Na overleg vinden we meestal een passende oplossing. Neem daarom gerust contact op.

Madelon Neijsen - Body and Mind Groenlo

Madelon Neijsen

Groenlo
Locatie

In de natuur

Tarief

Voor een wandelcoachsessie (psychosociaal consult) wordt € 80,- per uur berekend. Een sessie duurt ongeveer twee tot drie uur. Per sessie wordt een maximum tarief van € 180,- gehanteerd. (Voor het derde uur wordt € 20,- berekend.)

Eventuele vergoedingen

Psychosociale therapie (valt onder alternatieve geneeswijzen) kan worden vergoed door de zorgverzekering. De zorgverzekeraar stelt wel eisen aan de vorm van de behandeling.

Voorwaarden

Cliënten kunnen doorgaans vergoeding voor psychosociale zorg/hulpverlening krijgen als er wordt voldaan aan de volgende voorwaarden:

  • De cliënt heeft een aanvullend pakket met vergoeding voor alternatieve/ complementaire geneeskunde of alternatieve zorg.
  • De therapeut of psychosociale hulpverlener is aangesloten bij een beroepsvereniging die door de zorgverzekeraar van de cliënt wordt erkend.

Body and Mind Groenlo is aangesloten bij de beroepsvereniging Vereniging Integrale Vitaliteit (VIV). Bij deze beroepsvereniging wordt de psychosociale hulpverlening erkend door:

  • CZ - groep
  • ONVZ
  • Zilveren Kruis


Wij adviseren je voordat je met de therapie begint, contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar en vooraf te informeren of de nota vergoed wordt. Zorgverzekeraars kunnen soms nog aanvullende voorwaarden hanteren. Het is daarom altijd verstandig om de polis of zorgverzekeraar te raadplegen. Uiteraard ligt de vergoeding en de hoogte hiervan aan de afgesloten polis.


Disclaimer

Het bovenstaande overzicht is bedoeld als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraar. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend.  Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten of onjuistheden. Raadpleeg voor de exacte vergoedingen altijd de polisvoorwaarden van de verzekeraar.

Body & Mind Groenlo helpt bij de verbetering van je gezondheid en kijkt hierbij naar je totale welbevinden. Dit wordt bereikt door stoelmassage, (wandel)coaching en/of ontspannen hardlopen.

Afspraak maken

06 - 17500375

madelon@bodyandmind-groenlo.nl

De Mattelier
Mattelierstraat 19
7141 BP Groenlo

Bekijk alle gegevens

© Body & Mind Groenlo 2023 - Alle rechten voorbehouden
Webdesign: SaffrieDesign
chevron-down