Stoelmassage bedrijven

Minder verzuim, minder kosten, meer werkplezier
Vindt u het belangrijk het verzuimpercentage te verminderen of zo laag mogelijk te houden? Bent u geïnteresseerd om de kosten hiervan terug te dringen? En vind u het belangrijk dat uw medewerkers ontspannen en met plezier hun werk doen? Dan kan Body & Mind Wellness Coaching u hierbij helpen.

Hoe wordt dit bereikt?
Body & Mind Wellness Coaching richt zich op de verbetering van de gezondheid van mensen, zodat zij zich fysiek, mentaal, emotioneel en sociaal goed voelen, met minder klachten, minder uitval en een lager ziekteverzuim. Dit wordt bereikt door (wandel-)coaching en stoelmassage.

Hoe werkt een stoelmassage?
Bij stoelmassage kom ik naar u toe met een speciaal ontwikkelde ergonomische stoel. Dit heeft als voordeel dat u en uw collega's de deur niet uithoeven, wat tijd bespaart. De massage is gebaseerd op een drukpunttechniek en wordt met duimen en handen door de kleren heen gegeven. Het is hierdoor laagdrempelig en snel uitvoerbaar. 

De behandeling duurt ongeveer een half uur en vindt plaats in een (rustige) ruimte van 3 x 3 meter. De massage biedt ontspanning en verlichting en dit is direct te merken.

Hoe ziet de behandeling eruit?
De massage wordt afgestemd op de persoonlijke behoeften van de ontvanger, zodat klachten doeltreffend en effectief behandeld worden. Een behandeling bestaat meestal uit een massage van nek, schouders en rug, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Hoofd, armen, handen en/of benen kunnen op verzoek ook gemasseerd worden.

Positieve effecten van stoelmassage

 • Massage helpt bij het voorkomen en verhelpen van klachten, zoals:
  - pijnlijke schouders, rug en armen
  - stijve nek
  - stress
  - RSI
 • Massage verhoogt de lichaamsbeleving en het lichaamsbewustzijn.
  Er wordt geleerd naar de signalen van het lichaam te luisteren en deze serieus te nemen. Onnodig verzuim wordt hiermee voorkomen.
 • Massage motiveert mensen om zelf in actie te komen.
  Er wordt ingezien dat klachten niet vanzelf overgaan. (Wandel-)coaching kan hierbij een waardevolle aanvulling zijn.
 • Massage stimuleert de bloedcirculatie in het lichaam.
  Organen worden hierdoor beter van zuurstof voorzien en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Het lichaam wordt hierdoor gezonder en gaat beter functioneren.
 • Massage stimuleert de soepelheid in spieren en gewrichten.
 • Massage vermindert stress en biedt ontspanning.


Samen kijken naar oorzaak en oplossing
Soms is er meer nodig dan alleen een massage om spieren weer soepel te krijgen. De masseur heeft een signalerende en stimulerende functie. Door regelmatige confrontatie van de deelnemer met zijn/haar probleemgebied, gaat men het belang inzien van bewust met het lichaam omgaan. Sporten en (meer) bewegen, wordt aanbevolen en ook wordt aandacht besteed aan houding. 

Verhoogde spierspanning kan ook een andere oorzaak hebben. Vaak komt het voort uit niet geuite gevoelens en emoties en/of (aanhoudende) stress. (Wandel-)coaching kan aanvullend ingezet worden. Het helpt bij problemen en verminderen van stress.

Vergoedingen
Een aantal zorgverleners vergoedt (gedeeltelijk) de psychosociale hulpverlening. Meer informatie hierover is te vinden op deze site onder het kopje '(wandel-)coaching'. 

Massage en de werkkostenregeling (WKR)
Per 1 januari 2015 is voor werkgevers de werkkostenregeling verplicht. Binnen de werkkostenregeling kunt u als werkgever uw personeel tot een maximum van 1,2% van de totale loonsom (de vrije ruimte) laten profiteren van vergoedingen en verstrekkingen zonder dat dit belast wordt. In deze regeling is ook de verstrekking van stoelmassage of bedrijfsmassage opgenomen. Meer informatie hierover is te vinden op www.belastingdienst.nl onder het kopje werkkostenregeling.

Op evenementen
Een stoelmassage leent zich uitstekend op evenementen. Tijdens uw evenement wordt er een rustplek gefaciliteerd, zodat deelnemers na deze weldaad nog meer kunnen genieten van wat uw evenement ze te bieden heeft.

Geïnteresseerd geraakt
Wilt u meer gezonde werknemers, minder verzuim en bent u geïnteresseerd in stoelmassage en/of (wandel-)coaching? Neem dan contact met mij op. Er kan een vrijblijvende afspraak gemaakt worden waarbij ik u graag persoonlijk informeer over de mogelijkheden die er zijn. Natuurlijk wordt hierbij zoveel mogelijk rekening gehouden met uw wensen.
 

 

stoelmassage

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren