Stoelmassage bedrijven

Minder verzuim, minder kosten, meer werkplezier
Vindt u het belangrijk het verzuimpercentage te verminderen of zo laag mogelijk te houden? Bent u geïnteresseerd om de kosten hiervan terug te dringen? En vind u het belangrijk dat uw medewerkers zich gewaardeerd voelen en ontspannen en met plezier hun werk doen? Dan kan Body & Mind Wellness Coaching u hierbij helpen.

Hoe wordt dit bereikt?
Body & Mind Wellness Coaching richt zich op de verbetering van de gezondheid van mensen, zodat zij zich fysiek, mentaal, emotioneel en sociaal goed voelen, met minder klachten, minder uitval en een lager ziekteverzuim. Dit wordt bereikt door stoelmassage en psychosociale hulpverlening waaronder (wandel)coaching.

Hoe werkt een stoelmassage?
Bij stoelmassage kom ik naar u toe met een speciaal ontwikkelde ergonomische stoel. Dit heeft als voordeel dat u en uw collega's de deur niet uithoeven, wat tijd bespaart. De massage is gebaseerd op een drukpunttechniek en wordt met duimen en handen door de kleren heen gegeven. Het is hierdoor laagdrempelig en snel uitvoerbaar. 

De behandeling duurt ongeveer een half uur en vindt plaats in een (rustige) ruimte van 3 x 3 meter. De massage biedt ontspanning en verlichting en dit is direct te merken.

Hoe ziet de behandeling eruit?
De massage wordt afgestemd op de persoonlijke behoeften van de ontvanger, zodat klachten doeltreffend en effectief behandeld worden. Een behandeling bestaat meestal uit een massage van nek, schouders en rug, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Hoofd, armen, handen en/of benen kunnen op verzoek ook gemasseerd worden.

Positieve effecten van stoelmassage

 • Massage helpt bij het voorkomen en verhelpen van klachten, zoals:
  - pijnlijke schouders, rug en armen
  - stijve nek
  - stress
  - RSI
 • Massage verhoogt de lichaamsbeleving en het lichaamsbewustzijn.
  Er wordt geleerd naar de signalen van het lichaam te luisteren en deze serieus te nemen. Onnodig verzuim wordt hiermee voorkomen.
 • Massage motiveert mensen om zelf in actie te komen.
  Er wordt ingezien dat klachten niet vanzelf overgaan. Psychosociale hulpverlening, zoals (wandel)coaching kan hierbij een waardevolle aanvulling zijn.
 • Massage stimuleert de bloedcirculatie in het lichaam.
  Organen worden hierdoor beter van zuurstof voorzien en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Het lichaam wordt hierdoor gezonder en gaat beter functioneren.
 • Massage stimuleert de soepelheid in spieren en gewrichten.
 • Massage vermindert stress en biedt ontspanning.


Samen kijken naar oorzaak en oplossing
Soms is er meer nodig dan alleen een massage om spieren weer soepel te krijgen. De masseur heeft een signalerende en stimulerende functie. Door regelmatige confrontatie van de deelnemer met zijn/haar probleemgebied, gaat men het belang inzien van bewust met het lichaam omgaan. Sporten en (meer) bewegen, wordt aanbevolen en ook wordt aandacht besteed aan houding. 

Verhoogde spierspanning kan ook een andere oorzaak hebben. Vaak komt het voort uit niet geuite gevoelens en emoties en/of (aanhoudende) stress. (Wandel)coaching kan aanvullend ingezet worden. Het helpt bij problemen en vermindering van stress.


Ervaring Sociale Dienst Oost Achterhoek
15 december 2020

Doel
Voorkomen verzuim, bevorderen duurzame inzetbaarheid en vitaliteit

Aanleiding
Preventief medisch onderzoek wees uit dat een kleine groep medewerkers lichamelijke klachten heeft bij uitvoeren van beeldschermwerk.

Resultaat

 • Geen ziekmeldingen onder deelnemers (fysiek/beeldscherm).
 • Opdrachtnemer, projectleider en medewerkers zijn zeer tevreden over haar dienstverlening. 

Ervaring werkwijze
Vanaf het begin heeft Madelon Neijsen meegedacht over de uitvoering van het project 'ziekteverzuim voorkomen en duurzame inzetbaarheid bevorderen'. Zij is creatief en inventief in het zoeken naar mogelijkheden om de projectstart mogelijk te maken in deze bijzondere Coronatijd. Zij koppelt consequent de voortgang terug en denkt tijdens het proces in mogelijkheden i.p.v. onmogelijkheden.

De deelnemers waarderen haar professionele werkwijze en zij helpt met bewustwording van lichaamssignalen. Haar werkwijze helpt om spieren te ontspannen en klachten daadwerkelijk te verminderen. Deelnemers ervaren een moment van geestelijke totale rust.

Ervaringen deelnemers

 • De stoelmassages hebben me echt iets gebracht.
 • Erg fijne stoelmassage van Madelon, prettig dat SDOA dit mogelijk maakt.
 • Het helpt me om bewuster om te gaan met signalen.
 • Ik zou vaker willen gaan, waarschijnlijk heeft dit nog meer impact.
 • Madelon helpt je spieren te ontspannen, je klachten worden daadwerkelijk minder en het is tevens een momentje van geestelijke totale rust.
 • De stoelmassage van Madelon is erg fijn, ook vindt ik het prettig dat SDOA deze mogelijkheid biedt. Het helpt me om bewuster om te gaan met signalen. Ik heb al jaren nekklachten die zo nu en dan de kop op steken. Ik heb nu 3 sessies gehad maar ik vind dit te kort om nu te kunnen zeggen of het qua vermindering van klachten al wat heeft opgeleverd voor mij.
 • Wat een leuke, spontane vrouw. Dit is toch wel zo belangrijk als je je moet 'overgeven' aan iemand die je niet kent en je gaat masseren, maar de klik was er gelijk. Er werd een zen muziekje opgezet ...ZUCHT, dat begon al goed zeg! De eerste paar minuten gingen er allerlei gedachten door mijn hoofd, totdat ik mij realiseerde dat ik deze moest proberen stop te zetten voor zover dat kan, want voordat je het weet is het half uur voorbij. Op een gegeven moment werd ik zo zen dat ik voelde dat ik in slaap zou vallen, dat zou toch raar zijn, nee dat kan niet joh, maar wat denk je, ja hoor ... gelukt! Afgezien van het feit dat Madelon je spieren helpt ontspannen, je klachten daadwerkelijk doen verminderen, is het tevens een momentje van geestelijke totale rust.


Stoelmassage en Arbovoorzieningen

Stoelmassage kunt u onder de volgende voorwaarden gericht vrijgesteld ter beschikking stellen:

 • U hebt als werkgever een arboplan.
 • De massage maakt in redelijkheid deel uit van dit arboplan.
 • De massage vindt tijdens werktijd plaats.
 • Uw werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
 • Meer informatie hierover is te vinden op www.belastingdienst.nl:
  home; ondernemers; loonheffingen; handboek loonheffingen; gerichte vrijstellingen; nihil waardering; Arbovoorzieningen; stoelmassage.


Vergoedingen
Een aantal zorgverleners vergoedt (gedeeltelijk) de psychosociale hulpverlening. Meer informatie hierover is te vinden op deze site onder het kopje '(wandel)coaching'. 


Op evenementen

Een stoelmassage leent zich uitstekend op evenementen. Tijdens uw evenement wordt er een rustplek gefaciliteerd, zodat deelnemers na deze weldaad nog meer kunnen genieten van wat uw evenement ze te bieden heeft.


Geïnteresseerd geraakt

Wilt u meer gezonde werknemers, minder verzuim en bent u geïnteresseerd in stoelmassage en/of (wandel)coaching? Neem dan contact met mij op. Er kan een vrijblijvende afspraak gemaakt worden waarbij ik u graag persoonlijk informeer over de mogelijkheden die er zijn. Natuurlijk wordt hierbij zoveel mogelijk rekening gehouden met uw wensen.
 

 

stoelmassage

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren