Wandelcoaching

Heb je al een tijdje het gevoel dat je niet lekker in je vel zit? Heb je het gevoel dat je vastloopt en de vicieuze cirkel niet kunt doorbreken? Ervaar je weinig energie en plezier in je leven? Heb je last van spanningsklachten? En heb je weinig zelfvertrouwen?
Herken je jezelf in één of meer van bovenstaande punten? Wil je dit graag veranderen, maar je weet niet hoe? Ontdek tijdens wandelcoaching hoe het anders kan!​


Ga jij voor meer plezier en vitaliteit. Kom in beweging!
Het werkterrein van de wandelcoach is de natuur. Door de natuur in te gaan wordt er een extra dimensie toegevoegd aan een coachtraject. De natuur is een prachtige omgeving om te ontspannen, tot rust te komen en te genieten. Doordat we naast elkaar lopen ga je, makkelijker dan bij gesprekstherapie, je concentreren op datgene wat er in jouw lichaam gebeurt. Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging. Er ontstaan nieuwe inzichten. Je gaat ervaren en ontdekken hoe dingen anders kunnen op een manier die voor jou prettig voelt. Je leert deze nieuwe ervaringen toe te passen in je dagelijks leven.

Net zoals bij coaching wordt lichaamstaal en lichaamswerk gecombineerd met gesproken taal. Door te werken met het lichaam in houding en beweging, kom je in contact met onbewuste geblokkeerde delen van jezelf. Het werkt daardoor effectiever dan alleen gesprekstherapie.


Positieve effecten van (wandel)coaching

  • Je gaat ervaren welk positief effect de natuur heeft op jouw welbevinden
  • Je zintuigen worden gestimuleerd waardoor "een vol hoofd" tot rust komt
  • Je gaat ontspanning en nieuwe energie ervaren
  • Je gaat jouw kwaliteiten (her)ontdekken
  • Je gaat luisteren naar je eigen gevoel
  • Je leert grenzen stellen en deze bewaken
  • Je gaat je zelfkennis en zelfvertrouwen vergroten
  • Je gaat ontdekken waar jij pretlichtjes van krijgt


Kennismaken
Voor een succesvol traject vind ik het belangrijk vind dat er een wederzijdse klik aanwezig is. Daarom ben je van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ben je daardoor enthousiast geraakt? Dan maken we een afspraak voor een intake in de praktijkruimte. Op basis van de uitkomsten van dit gesprek, plannen we vervolgens de start van de wandelcoaching. Vanaf dat moment volgen we al wandelend het natuurlijk proces waardoor je ontspanning, meer zelfvertrouwen en nieuwe energie ervaart.


Waar 
Op een nader te bepalen rustige locatie in de natuur.


Wanneer

Dagen Tijden
Maandag  09.30 - 17.00 uur
Dinsdag               09.30 - 17.00 uur  
 18.30 - 21.30 uur   (bij daglicht)        
Woensdag        13.00 - 17.00 uur
Donderdag  09.30 - 17.00 uur                                                 

Ben je geïnteresseerd, maar komen bovenstaande mogelijkheden jou niet uit? Geen probleem. Na overleg vinden we meestal een passende oplossing. Neem daarom gerust contact op


Tarief
Voor een wandelcoachsessie (psychosociaal consult) wordt € 70,- per uur berekend. Een sessie duurt ongeveer twee tot drie uur. Per sessie wordt een maximum tarief van € 150,- gehanteerd. (Voor het derde uur wordt € 10,- berekend.)

Eventuele vergoedingen 2021
Een aantal zorgverzekeraars vergoeden vanuit een aanvullende verzekering (gedeeltelijk) de psychosociale hulpverlening, wanneer dit pakket dekking biedt voor alternatieve/complementaire geneeswijzen en/of therapieën. Het onderstaand overzicht is bedoeld als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraar.


Wij adviseren je voordat je met de therapie begint, contact op te nemen met jouw zorgverzeker en vooraf te informeren of de nota vergoed wordt. Iedere zorgverzekeraar hanteert zijn eigen voorwaarden. Uiteraard ligt de vergoeding en de hoogte hiervan aan de afgesloten polis.

Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele fouten of onjuistheden.

 

DSC06873.JPG - 5.63 MB

DSC06835.JPG - 4.97 MB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_27491.JPG - 6.78 MB DSC07540.JPG - 2.99 MB